elämä on hetkittäin hieman hankalaa, kun tiettyihin tapahtumiin, ajanjaksoihin ja ihmisiin liittyy syystä tai toisesta joku kappale tai yhtye. jos muistot on vähän kurjempia, niin voi mennä pitkiäkin aikoja, ettei jotain kestä kuunnella ollekaan. eilen saunassa (ensimmäistä kertaa saunassa  lähes 4 viikkoon!) mietiskelin viimeisen 10 vuoden asioita ja huomasin, että vaikka moni asia on autuaasti unohtunut, niin moni vanha ihminen ja tapahtuma linkittyy vahvasti tiettyyn kappaleeseen.
  • ei yksikään (cmx) - tätä kuunnellessa mieleen palautuu yhä uudestaan aika ennen suojamuureja. yö, jolloin minulle ehdotettiin nerokkaasti "tule minun luo yöks. avovaimo tulee kohta haakemaan, mut sanotaan sille, että olet vain kaveri." SIIS VOI HELVETTI. saa arvata, että meninkö? mutta opinko tästäkään mitään? no en.
  • talo (zen café) - tämä liittyy täysin musertuneeseen ystävään, joka jätettiin elämän kummallisten käänteiden johdosta. istuttiin pimeässä huoneessa hiljaa ja silittelin itkevän ystävän päätä tunteja.
  • taxi (zen café) - ihana ystäväiseni, muovikelmu ja fuksi-vuosi. :)
  • erase/rewind (tai oikeastaan koko cardigansin gran turismo) - ihanainen entinen naapuri ja kämppis. tuntikausia salaisia kansioita keskellä yötä, kummallisia retkiä, tuskaisia torstaiaamujen luentoja ja dallasia ilapäivisin. tähän samaan neitoon ja aikaan käy loistavasti kent, depeche mode ja tori amos. siis oikeastaan tässä on syyllinen miun levy-vammaan. :)
  • sininen uni (don huonot) ja älä tee (zen café) - mies, joka joi välillä rähinä viinaa. tapaus, jonka olis voinut jättää välistä. tai jos edes olisi oppinut virheestä. mut kun ei. :)
  • alla jalavapuun (yup) - tämäkin olisi tosiaan pitänt osata jättää välistä. mut ei niin ei. olen ollut välillä tyhmä.
hitto kun tuollainen muistelu uuvuttaa.. taidankin lähteä ulkoilemaan ihanaan, keväiseen luontoon.. jos siis henki kulkee. :) jos vaikka tapahtuis uusia asioita ja sais korvattua ne "huonot" muistot jollain paremmalla. vois ehkä kuunnella taas joskus joitakin "pilalle" menneitä kappaleita ilman ahdistusta ja silmien edessä pyörivää filminauhaa.
ainahan sitä saa toivoa.