eilen kerroin noista keväällä koloistaan kaivautuvista hiimareista.. tänään bongattiin niitä lisää! tällä kertaa kyseessä oli nuori poju, joka päätti tulla exlemn:in ja miun työpisteen ikkunan alle (huomaa, sisäpiha ja katutaso!) lueskelemaan kirjaa. siinä se kyykötti asfaltilla ja hetken kuluttua nykäs paidan pois päältään.
EI TÄÄLLÄ OLE VIELÄ MIKÄÄN KESÄ!
siinä se poika jatkoi kyykistelyään hetkisen ja jatkoi sitten matkaansa, ruudullinen flanelipaita vaan heilui.

eikä tässä vielä kaikki! aamulla, ennen kahdeksaa töihin kävellessäni (kyllä, tulin taas luvattoman aikaisin töihin) törmäsin outoon huutelija mummoon. tällä oli perinteisesti pitkä, nilkkoihin asti ulottuva, musta takki, joka oli tiukasti köytetty vyöllä kiinni ja pää oli piilotettu karjakko-tyylisesti mustaan huiviin. siinä se seisoskeli risteyksessä ja huuteli ihmisille.
tänään en jaksanut.

joskus syksyllä törmäsin tuohon samaan outoon huutelija mummoon ja silloin erehdyin luulemaan, et se yrittää päästä tien yli. tyhmä ku olen, ni pelasin hyvää ihmistä ja pysähdyin. kysyin, josko hän tarvitsee apua. autoin mummon tien yli ja se jäi siihen sitten seisomaan. mie jatkoin matkaa, mut pysähdyin ku tajusin, et siinähän se vielä seisoskelee ja huutelee outoja kaikille. palasin ja kysyin, onko kaikki kunnossa ja tarvitseeko hän vielä apua, ni mummo katto ku halpaa makkaraa ja sanoi menevänsä tien yli. se siis seisoskelee siinä samassa risteyksessä aamuisin, huutelee ihmisille ja ylittää tietä edestakaisin.

ilmeisesti sekin oli talven jossain kolossa ja nyt se o päästetty taas vapaaksi.

MISTÄ NÄITÄ OIKEASTI SIKIÄÄ???